Het is zomer en dat betekent natuurlijk dat we allerlei leuke dingen willen doen, maar vaak doe je toch altijd weer hetzelfde als anders. Voor een leuke vakantie of een leuk weekendje weg, hoef je niet per se het land uit. In Nederland zijn ook genoeg leuke dingen te doen. Wil een keer wat anders doen? Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld die leuk zijn om te doen in de zomer.  

Bezoek één van de eilanden 

Ons mooie landje heeft hele mooie eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Elk eiland heeft zijn eigen kenmerken en daarom is elk bezoek aan een eiland de moeite waard! Als de boot vertrekt naar het eiland voelt het gelijk als vakantie. Ga heerlijk genieten van zon, zee en het strand.  

Heerlijk terrassen aan het water 

Wat is er nou lekkerder dan met het mooie weer aan het water zitten? Heerlijk een terras aan het water is ook een perfect dagje weg. Woon je in het noorden? Ga dan lekker naar een terras en/of restaurant aan het water in Groningen, Drenthe of Friesland. Aan het water zitten geeft ook een rustgevend gevoel, dus dan kun je echt even ontspannen. Of ga lekker uiteten aan het water. Restaurant De Twee Provinciën is een schitterend restaurant in Haren, ook aan het water. 

Maak een roadtrip 

Pak de auto en rijd gewoon ergens heen! Maak een roadtrip zonder te veel te plannen. Neem een picknickmand mee met lekkere dingen en kijk om je heen naar leuke plekjes waar je even kan picknicken. Waarschijnlijk kom je wel een leuk plekje aan het water of een gezellige picknickplek tegen.  

Probeer nieuwe dingen uit 

Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. In de zomermaanden is daar dan ook echt even tijd voor! Probeer bijvoorbeeld eens een nieuw recept uit of een hobby waar je altijd al aan zit te denken.