Op vakantie naar de tropische eilanden van de Malediven, gelegen in de Indische Oceaan, is een heerlijke belevenis. Zoek je zon, zee en strand, maar hou je ook van snorkelen en duiken? Dan zijn de Malediven de ideale bestemming. Hagelwitte stranden, schitterende blauwe zee, en een prachtige onderwaterwereld, dit is wat je te wachten staat op de Malediven. De Malediven bestaan uit maar liefst 1190 koraaleilanden, die gegroepeerd zijn in 26 atollen. Een atol is een ringvormige reeks eilanden, gefundeerd op koraal.

De prachtige onderwaterwereld van de Malediven

De ligging van de Malediven als onderdeel van een vulkanische bergrug heeft gezorgd voor een enorme rijkdom aan koraal, waardoor er een prachtige onderwaterwereld te ontdekken is. Naast deze indrukwekkende koralen leven er ook prachtige, exotische vissen en andere dieren, zoals dolfijnen en schildpadden, in het gebied. Een waar paradijs voor de liefhebber. Daarnaast is er zeker in de hoofdstad Malé, op het gelijknamige hoofdeiland, genoeg stedelijk vertier te vinden. Diverse souvenirswinkeltjes met bijzonder houtsnijwerk en kleurrijke kleding zorgen voor een gezellig dagje slenteren. En voor wat cultuur is de indrukwekkende Vrijdagsmoskee, met herkenbare gouden koepel, zeker de moeite waard, evenals de Hukurumoskee uit de 17e eeuw.

Vakantie op de Malediven: de ultieme ontspanning

Verder staat vakantie op de Malediven voor ontspanning, rust en genieten. Er zijn tal van toeristische resorts op de vele eilanden, waar je je kunt laten masseren, schoonheidsbehandelingen kunt laten doen en nog veel meer. Leuk te vermelden is dat je vaak een fiets tot je beschikking hebt, waarmee je prima het eiland kunt verkennen op de Hollandse manier. En alleen al de hagelwitte stranden nodigen uit om te gaan liggen en te blijven liggen. Ook kan je diverse boottochten maken voor een heerlijk dagje op het water of om één van de andere paradijselijke eilanden te gaan bezoeken. Of natuurlijk voor een schitterende duikervaring, het is hier prachtig.