Wil jij een verre reis gaan maken? Het mooie aan een verre reis is dat je de kans hebt om andere culturen te ontdekken. Op een strand liggen is optimaal genieten van je vakantie, maar dat kan ook aan de Europese stranden. Een van de meest intrigerende plekken van de laatste jaren is het eiland Bali in Indonesië. Dit bijzondere eiland met de unieke cultuur die gebaseerd is op het Hindoeïsme is absoluut het bezoeken waard. Daarnaast is er nog veel meer te doen op dit eiland.

4 argumenten voor een reis naar Bali

Het eerste argument is een van de belangrijkste en die hebben we zojuist al genoemd, dat is de rijke cultuur. Hier is veel van terug te zien. Bezoek bijvoorbeeld de Balinese dans bij de Uluwatu tempel waarbij ze d.m.v. de dans kwade geesten willen wegdrijven van het eiland. Ook zie je overal over het eiland de bekende wierook voor de deuren in een sierlijke opgemaakt bakje. Dit wordt gedaan als dank aan de goden. Verder mogen de vele schitterende tempels op het hele eiland niet worden vergeten.

Een tegenovergestelde reden is het toerisme. Waarom zou je voor het toerisme naar een bepaalde bestemming gaan? Dat komt doordat er een aantal badplaatsen zijn uitgegroeid door het toerisme. Hier is bijzonder veel te doen en daarom zal jij je hier geen moment vervelen. De bekendste plek is Kuta, gevolgd voor Seminyak Bali. Kuta is het gebied waar je erg goed kunt stappen en Seminyak is een stukje luxer, maar ook hier is genoeg te doen voor iedereen.

Argument nummer drie om een reis naar Bali te maken is vanwege de prachtige natuur. Deze natuur is namelijk niet te vergelijken met de Europese landschappen. De geweldige groene bergen, vulkanen en andere landschappen maken het een unieke plek om te komen. Er worden dan ook allerlei activiteiten aangeboden waarbij je de natuur ontdekt en meer van het eiland ziet, maar je kunt het ook op eigen houtje ondernemen.

Het laatste argument is de luxe die je er kunt krijgen voor relatief weinig geld. Zo zijn er vele resorts en beachclubs te vinden die je in vergelijking met Europese prijzen gunstig bezoekt. In Seminyak zijn er al veel beachclubs te vinden, zoals KuDeTa, Cocoon beachclub, Finns beachclub en nog veel meer.