motorreis

Het kiezen van de juiste manier om je bagage mee te nemen op de motor is essentieel voor een comfortabele en veilige reis. Je kunt je bagage op de motor vervoeren op diverse manieren, als je er maar voor zorgt dat je stabiel en veilig onderweg bent. In de tekst hieronder kom je te weten hoe je je bagage mee kunt nemen met de motor op reis.

Topkoffer of koffersysteem

Met een topkoffer heb je namelijk meer dan genoeg ruimte om spullen te bewaren. Topkoffers worden vaak permanent bevestigd op de motor, al zijn er ook modellen die je makkelijk kunt afnemen. Vergeet niet dat een topkoffer invloed kan hebben op het rijgedrag van de motor, aangezien het zwaartepunt beïnvloed wordt. Ook een koffersysteem is praktisch. Je kunt kiezen voor motor topkoffers van Baboon als je in goede kwaliteit wilt investeren.

Rugzak 

Eén van de meest populaire opties om je bagage mee te nemen onderweg is met een rugzak. Een rugzak stelt je in staat om verschillende spullen mee te nemen. Denk aan eten, drinken, je telefoon, kleding en zelfs een laptop of een camera. Kies voor een motorrugzak die zowel stevig als waterdicht is. Op deze manier blijven je spullen beschermd tegen regen en mogelijke valpartijen. Het is ook belangrijk dat de rugzak goed afsluit en dat de riemen goed vastgemaakt worden om klapperen onderweg te voorkomen. 

Tanktas

Ook een tanktas is een veelgebruikte optie om bagage op de motor te vervoeren. Je kunt een tanktas op de benzinetank bevestigen, zonder dat het zwaartepunt van de motor verandert. Let bij het kiezen van een tanktas op het type bevestigingssysteem, aangezien deze geschikt moet zijn voor jouw motor.

Bagagerol of roltas

Een bagagerol of roltas is een grote waterdichte zak van PVC die je kunt oprollen en afsluiten met klittenband en een kliksluiting. Je kunt de bagagerol met spanbanden op de motor bevestigen, maar ook op de plaats van de duopassagier. Vergeet niet dat je maar één compartiment hebt om je spullen in op te bergen.

Bagagenet voor motorrijders

Nog een voordelige optie is een motor bagagenet. Een bagagenet bestaat uit een elastisch net voorzien van haken. Je kunt je bagagenet bevestigen aan je zadel, frame of bagagerek om grotere items te vervoeren. De bagage moet wel stevig vastzitten om te voorkomen dat deze los kan raken tijdens het rijden.