Ga je binnenkort met de auto op vakantie? Dan is het altijd handig om nog eventjes een aantal dingetjes te checken. Het is namelijk zo dat veel mensen besluiten om met hun auto op vakantie te gaan, maar een deel hiervan weet eigenlijk niet of zijn autoverzekering ook in het buitenland geldt. Hoe kan je dit controleren?

Check voor vertrek

Wanneer je wilt weten of je autoverzekering ook geldig is op jouw bestemming dan kun je kijken naar de groene kaart. De groene kaart is een kaart die je hebt gekregen wanneer je de autoverzekering hebt afgesloten. Het is tevens ook altijd handig om deze kaart mee te nemen op vakantie. Naast het gebied waar je heen gaat is het ook belangrijk om te controleren of alle dekkingen in dit gebied gelden. Het kan namelijk zo zijn dat een deel van deze dekkingen anders gelden, bijvoorbeeld het regelen van vervangend vervoer.

Overige bestuurders

Vaak zien we dat mensen afwisselen van bestuurders wanneer ze een lange rit voor de boeg hebben. Zo blijf je meer gefocust op de weg. Echter is wel de vraag of er naast de verzekeringnemer wel andere mensen in het voertuig mogen rijden. Het antwoord hierop is in de meeste gevallen ja. Echter is het altijd handig om dit even te controleren voor je vertrek.

Zoek je nog een goedkope autoverzekering? Zorg er dan altijd voor dat je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Je kan namelijk veel geld besparen door de juiste autoverzekering te kiezen.