Als je een nieuwe koffer wilt hebben, dan krijg te maken met tal van mogelijkheden. Je zult keuzes moeten maken op het gebied van de afmetingen, het materiaal, en extra opties als indeling en sloten. Het is dus belangrijk om van te voren goed na te denken over het doel van de koffer en het type reizen dat je ermee denkt te gaan maken. Voor korte, zakelijke uitstapjes is een kleine trolly in handbagage formaat vaak al voldoende, maar ga je vaak verder op reis en een week of langer, dan is een groter formaat aan te raden.

Reis je vaak met het vliegtuig? Kies een robuuste koffer!

Ga je veel met het vliegtuig reizen, dan is het belangrijk om te kijken naar een zo robuust mogelijke koffer, omdat er over het algemeen niet al te voorzichtig met je koffer wordt omgegaan. Er zijn koffers te krijgen in verschillende materialen, zoals nylon, aluminium, polycarbonaat en polypropyleen. Nylon is heel licht en flexibel, zeer geschikt voor bagage die met name uit kleding bestaat, en over het algemeen niet al te duur. Wil je een meer duurzame oplossing dan nylon, kies dan voor één van de ‘hardere’ materialen. Aluminium is bijvoorbeeld heel robuust, maar ook duurder in aanschaf en wat zwaarder. Polycarbonaat is juist extreem licht, en Polypropyleen is het meest gebruikt, vanwege de prijsvriendelijkheid en robuustheid.

Praktische aanbevelingen voor je koffer

Daarnaast is een goede koffer voorzien van een goed slot, bijvoorbeeld een cijferslot of een slot met een sleutel. Zeker als je met een vliegtuig reist, en je je bagage dus een hele tijd uit het oog verliest, is een slot wel zo’n fijn idee. Een koffer moet ook voorzien zijn van wieltjes, ten minste twee, maar voor grotere koffers is vier wielen aan te raden, waardoor de koffer eenvoudig te sturen en mee te nemen is, onafhankelijk van het gewicht. En dat is fijn, want zeker op de grotere luchthavens moet je soms een heel eind lopen naar de gate en terug. Profiteren van een koffer aanbieding, bezoek dan eens de website https://www.koffer-aanbiedingen.nl/.