Door de langere lockdown lijkt de behoefte aan een zonnige vakantie toe te nemen bij de Nederlanders. Ook de reisorganisaties proberen hier goed op in te spelen. Het ruime aanbod aan vakanties maakt het lastig voor de vakantiegangers. Over het algemeen blijft een vakantie Griekenland erg populair onder de Nederlanders.

Griekenland is rijk aan eilanden. Ruw geschat beschikt Griekenland over ruim 3.000 verschillende eilanden. Met deze hoeveelheid kan het een uitdaging zijn om het eiland te vinden dat voldoet aan jouw wensen. Om te weten of je bij de reis naar Griekenland het juiste eiland kiest, kan onderstaande informatie helpen.

Het avontuurlijke Zakynthos

Wellicht dat je Zakynthos kent door het bekende Shipwreck Beach op het eiland. Het strand is te bewonderen aan de hand van een boot-excursie of vanaf boven. Verder is het dromerige Cameo Island een aanrader. De kans is groot dat je tijdens de trip schildpad-nesten zult zien, waardoor ook snorkelen erg aantrekkelijk is op deze locatie.

Rhodos voor eilandhoppers

Het eiland Rhodos ligt gelegen in de Egeïsche zee. Rhodos wordt door veel vakantiegangers gecombineerd met een bezoek aan andere eilanden aan de hand van eilandhoppen. Zo kun je vanaf Rhodos het eiland Kos bereiken, naar de minder bekende Chalki en Simi varen of zelfs een overtocht boeken naar Turkije. Op die manier kun je in korte tijd veel plekken bewonderen.

Feesten op Kreta

Kreta is erg bekend onder de feestbeesten. Toch bestaat Kreta uit meer dan enkel Sunny Beach. Zo kun je op de diverse stranden helemaal tot rust komen onder de Griekse zon, denk aan Balos Beach of Vai Beach; een echt bounty strand. Ook de dorpjes zijn sfeervol en erg leuk om te bezoeken. Zo brengt Matala de hippie vibe terug en biedt Elafonissi een roze strand voor de liefhebbers. Als je iets avontuurlijker bent, kun je een wandeling door de Samaria Gorge realiseren.