Plan je voor het eerst een vakantie in Spanje? Dan wil je zeker weten wat er vooral de moeite waard is om te bezoeken. Naast zijn heerlijk zonnig klimaat en zijn mooie zandstranden ontdek je er vele natuur- en cultuurschatten. Waar je tijdens je verblijf in Spanje zeker moet ontdekken zijn de vele prachtige Spaanse steden. Te beginnen met de hoofdstad Madrid.

Madrid

Hier moet je zeker de Via Prado bezoeken. Het ‘Prado Museum’, de ‘Koninklijke Spaanse Academie’ en de ‘Botanische Tuin’ zijn’ er absolute hoogtepunten. Het ‘Prado Museum’ is het grootste en belangrijkste museum van Spanje. Geen enkel ander museum heeft zoveel werken van grote Spaanse schilders bijeengebracht. In de vele sfeervolle parken in het hart van Spanje kom je zeker tot rust.

Barcelona

Ook de hoofdstad van Catalonië is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Deze bruisende stad is met zijn vele waardevolle werken van Gaudi en Picasso een echt paradijs voor kunst- en architectuurliefhebbers. Na je bezoek aan de vele winkelstraten met zijn vele restaurants is het heerlijk verpozen op de gezellige terrasjes. Het uitgestrekte zandstrand is hier overal vlakbij.

Valencia

Het stadscentrum van Valencia is één groot openluchtmuseum met de Zijdebeurs als absoluut paradepaardje. De opname op de UNESCO Werelderfgoedlijst is niet zonder reden. Het paleis en vele  kathedralen zijn echte historische juweeltjes.

Granada

De historische stad is lange tijd het middelpunt van de oorlog geweest tussen christelijke en Moorse vorsten. Dit maakte een grote verscheidenheid aan architecturen mogelijk. Bezoek zeker het Alhambra-complex, het oorspronkelijke verblijf van de voormalige Moorse vorsten.