Als je denkt aan Amsterdam, denk je waarschijnlijk aan fietsen, musea en coffeeshops. Maar wist je dat je de stad ook vanaf het water kunt ontdekken? Een boottocht boeken in Amsterdam door de grachten is een unieke manier om de stad te verkennen en de stad vanuit een ander perspectief te zien. In deze blog ga ik je vertellen waarom een boottocht een must-do is tijdens je bezoek aan Amsterdam en waar je een boottocht kunt boeken.

 

Waarom een boottocht in Amsterdam?

Amsterdam heeft meer dan 100 kilometer aan grachten die door de stad lopen. Het is een van de weinige steden ter wereld waar de grachten nog steeds functioneren als een belangrijk onderdeel van het stadsleven. Tijdens een boottocht krijg je een uniek perspectief op de stad en kun je de prachtige architectuur bewonderen vanuit een ander oogpunt. Bovendien is het ook een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van het uitzicht.

 

Verschillende soorten boottochten

Er zijn veel verschillende soorten boottochten beschikbaar in Amsterdam. Van privé rondvaarten tot grote toeristische boten, er is voor elk wat wils. Als je op zoek bent naar een romantische ervaring, kun je een privéboottocht boeken voor jou en je geliefde. Als je Amsterdam met een groep vrienden bezoekt, is het misschien leuker om een ​​grote boot te boeken met genoeg ruimte voor iedereen.

 

Een andere optie is om een boottocht te boeken met een diner of drankjes. Veel boten bieden hapjes en drankjes aan, terwijl je langs de prachtige grachten vaart. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van het uitzicht terwijl je geniet van heerlijke hapjes en drankjes.

 

Waar boek je een boottocht?

Er zijn veel verschillende bedrijven die boottochten aanbieden in Amsterdam. Een van de bekendste is de rederij Lovers. Zij bieden verschillende soorten boottochten aan, van een snelle 1-uurs rondvaart tot privé rondvaarten met diner en drankjes.

 

Een andere bekende rederij is Blue Boat Company. Hun boten zijn elektrisch aangedreven en dus milieuvriendelijk. Ze bieden ook verschillende soorten rondvaarten aan, waaronder speciale rondvaarten voor kinderen en VIP-rondvaarten met champagne.

 

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, kun je ook kiezen voor een kleine en persoonlijke boottocht met Rederij De Jordaan. Hun boten zijn klein genoeg om door de kleinste grachten te varen, waardoor je een unieke ervaring krijgt.

 

Tips voor het boeken van een boottocht

 

  • Boek van tevoren: Het is aan te raden om je boottocht van tevoren te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen. Zo ben je verzekerd van een plekje en hoef je niet te wachten op een boot
  • Kies de juiste boot: Er zijn veel verschillende soorten boten beschikbaar, van grote toeristenboten tot kleine persoonlijke boten. Bedenk van tevoren wat voor soort boottocht je wilt en kies de boot die het beste bij jou past.
  • Kijk naar de route: Niet alle boten varen dezelfde route, dus het is goed om van tevoren te kijken welke route de boottocht neemt en of dit past bij wat jij wilt zien.
  • Check het weer: Houd rekening met het weer bij het boeken van je boottocht. Als het regent, kan het minder aangenaam zijn om op een open boot te zitten. Sommige boten hebben echter overdekte gedeeltes, dus kijk hier ook naar.

Wat te verwachten tijdens een boottocht

Tijdens een boottocht vaar je door de grachten van Amsterdam en kun je genieten van het prachtige uitzicht. Je ziet de historische panden langs de grachten, de bruggen en de boten die aangemeerd liggen. Tijdens de boottocht krijg je ook informatie over de geschiedenis van de grachten en de gebouwen die je ziet. Veel boten hebben audiogidsen beschikbaar in verschillende talen, zodat je alles kunt volgen.